Začetek pomladnih tečajev klekljanja in risanja vzorcev

Ljubljana, 7.2.2017

V tednu od 20-tega do 24-februarja spet pričenjamo s tečaji klekljanja in risanja v moji prodajni galeriji na Krakovski ulici 22 v Ljubljani.


Aktualne podrobnosti o delavnicah v letu 2022 so objavljene na povezavi Vpis v jesenski tečaj risanja 2022

Tečaji bodo kot običajno 15-urni (10 srečanj po uro in pol), potekali pa bodo enkrat tedensko v popoldansko-večernem času. Točen termin bomo dorekli naknadno, v dogovoru z vsemi prijavljenimi udeleženkami/udeleženci. Skupine so zelo majhne (max.4 tečajnice/tečajniki) zato je učenje precej intenzivno, čas pa dobro izkoriščen.

Začetni tečaj klekljanja

  • Začetni tečaj klekljanja

Na začetnem tečaju se bomo naučili osnov klekljanja idrijske čipke - od čisto prvih korakov (navijanja sukanca na kleklje, izdelave klekljarskega vozla,...) do tehnike ozkega oz. idrijskega risa, s katero bomo ustvarili prve čipke s pomladanskimi motivi (knjižne kazalke, uhane, prtičke). Za najbolj zagnane dodamo tudi kakšno dodatno tehniko. Tečaj je namenjen tako tistim, ki se s klekljanjem srečujete prvič, kot tudi tistim, ki ste morda v otroštvu že klekljali pa bi radi to znanje ponovno obudili. Možna je tudi brezplačna izposoja klekljarskega pribora.
Cena tečaja je še vedno 85,00 evrov.

Nadaljevalni tečaj klekljanja

  • Nadaljevalni tečaj klekljanja Ljubljana

Nadaljevalni tečaj je namenjen tistim, ki že obvladate nekatere klekljarske tehnike in bi radi svoje znanje nadgradili z novimi, kot so npr.široki ris-rogljički, sukani ris, polpremet, polnitve iz kitic, ribice, vogali v raznih tehnikah, rožice,...Nadaljevalna skupina je primerna za udeležence/ke z različnimi stopnjami klekljarskega predznanja, saj vam lahko zaradi majhne skupine (max.4) program dela individualno prilagodim. Tudi na nadaljevalni stopnji vam je na voljo pester izbor mojih avtorskih vzorčkov, tako lahko ob učenju mimogrede nastane še kakšno darilce, pomladno-velikonočni okras doma, unikaten kos nakita za poletne dni, ...
Cena tečaja je še vedno 85,00 evrov.

Tečaj risanja vzorcev za idrijsko čipko

  • Tečaj risanja vzorcev

Tudi to pomlad se ponovno (že četrtič) začenja priljubljeni tečaj risanja vzorcev za čipko. Zasnovan je tako, da je primeren tako za risarsko bolj izkušene kot tudi za tiste, ki bi se radi prvič preizkusili v ustvarjanju avtorske čipke. Dosedanje izkušnje kažejo, da lahko prav vsak sledi programu in ustvari serijo lastnih vzorcev na različne teme, ki jih na tečaju obravnavamo: enostavne čipkaste strukture, raportirane čipke, čipko v širokem risu, motivne čipke, barvasto čipko, 3d čipko,... Zaželeno je, da vsaj nekaj čipk tudi izdelamo, saj na ta način najbolje preizkusimo kakovost vzorca – zato je za udeležbo na tečaju potrebno vsaj osnovno znanje klekljanja (ozki ris).
Cena tečaja je še vedno 100,00 evrov.

Če vas kakšen od ponujenih tečajev zanima, sem vam za prijave in dodatne informacije na voljo na tel.št.031 285 386, preko mejla info@idrijalace.org ali osebno v prodajni galeriji na Krakovski ulici 22 v Ljubljani, vsak teden od ponedeljka do petka med 15. in 18.uro.

 


Vse pravice pridržane Tina Koder & Infotronika 2008-2024