Jesenska delavnica in tečaji

Ljubljana, 17.09.2017

Z jesenjo se v moji prodajni galeriji v Ljubljani spet pričenjajo tečaji klekljanja in risanja vzorcev za čipko. Za uvod pa se bo že v petek 29.septembra odvila:


Aktualne podrobnosti o delavnicah v letu 2022 so objavljene na povezavi Vpis v jesenski tečaj risanja 2022


Delavnica ročnega všivanja čipke v blago

  • Delavnica ročnega všivanja čipk

Podobno delavnico sem letos spomladi že izvedla v Idriji, v sklopu velikonočne delavnice v Centru Idrijske čipke, zaradi izraženega zanimanja jo bom tokrat ponovila še v moji prodajni galeriji v Ljubljani. Naučili se bomo dveh uporabnih ročnih vbodov, s pomočjo katerih bomo s čipko okrasili dva manjša prtička.

Za udeležbo potrebujete dva že obrobljena bombažna prtička oz. servieta (približno 35-40 x 40cm) in dva čipkasta vogalčka, primerna za všivanje (notranji postavki) – ob prijavi dobite na mejl dva moja vzorčka, lahko pa uporabite tudi drugo čipko podobne velikosti in oblike. Poleg tega boste potrebovali še sukanec v barvi blaga in čipke, šivanko, bucike in šiviljske škarjice.

Trajanje delavnice: 17h-20h

Cena: 25,00 eur


Z rednimi 15-urnimi tečaji klekljanja in risanja vzorcev kot običajno pričnemo v začetku oktobra. Srečevali se bomo enkrat tedensko, v nizu desetih srečanj po uro in pol, v popoldansko-večernem času. Točen termin (dan v tednu in uro) bomo dorekli naknadno, v dogovoru z vsemi prijavljenimi udeleženkami/udeleženci. Skupine so zelo majhne (max.4 tečajnice/tečajniki) zato lahko čas res dobro izkoristimo.

Začetni tečaj klekljanja

  • Začetni tečaj klekljanja v Ljubljani

Na začetnem tečaju se bomo naučili osnov klekljanja idrijske čipke - od navijanja sukanca na kleklje, izdelave klekljarskega vozla,...pa do tehnik ozkega in idrijskega risa, s katerima bomo ustvarili prve čipke z jesenskimi in božično-novoletnimi motivi (ja, praznični december bo kmalu tu!). Za najbolj zagnane lahko dodamo še kakšno dodatno tehniko. Tečaj je namenjen tako tistim, ki se s klekljanjem srečujete prvič, kot tudi tistim, ki ste morda v otroštvu že klekljali pa bi radi to znanje ponovno obudili. Po dogovoru je možna tudi brezplačna izposoja klekljarskega pribora.

Za udeležbo potrebujete:

Blazino s košaro, šest parov klekljev, bombažni sukanec št.30 (barva po želji), bucike, kvačko št.60 in male (šiviljske) škarjice.


Cena tečaja je še vedno 85,00 evrov.

Nadaljevalni tečaj klekljanja

  • Tečaj klekljanja - Sončnice Van Gogh (simbolična slika)

Nadaljevalni tečaj je namenjen tistim, ki že obvladate nekatere klekljarske tehnike in bi radi svoje znanje nadgradili z novimi, kot so npr. široki ris-rogljički, sukani ris, polpremet, polnitve iz kitic, ribice, pajki, razne rožice,...Nadaljevalna skupina je primerna za udeležence/ke z različnimi stopnjami klekljarskega predznanja, saj vam lahko zaradi majhne skupine (max.4) program dela individualno prilagodim. Tudi na nadaljevalni stopnji vam je na voljo pester izbor mojih avtorskih vzorčkov, tako lahko ob učenju mimogrede nastane še kakšno darilce, praznični okras doma ali unikaten kos nakita za posebne priložnosti.

Predviden termin nadaljevalnega tečaja je tokrat torek.

Poleg osnovnega klekljarskega pribora za udeležbo potrebujete: 12 parov klekljev (okvirno, odvisno od vzorčka – včasih manj, včasih tudi kakšen par več) in bombažni sukanec št.40.


Cena tečaja je še vedno 85,00 evrov.

Tečaj risanja vzorcev za čipko

  • Tečaj risanje vzorcev za klekljanje

Vsem tistim, ki želite svoje klekljarsko znanje nadgraditi v smeri ustvarjanja lastne, avtorske čipke je tudi to jesen na voljo tečaj risanja vzorcev. Pogoj za udeležbo je znanje klekljanja (vsaj osnovni nivo), posebno risarsko predznanje pa ni potrebno - dosedanje izkušnje kažejo, da lahko prav vsak sledi programu in ustvari serijo lastnih vzorcev na različne teme, ki jih na tečaju obravnavamo: enostavne čipkaste strukture, raportirane čipke, čipko v širokem risu, motivne čipke, barvasto čipko, 3d čipko,...

Za udeležbo na tečaju potrebujete: svinčnik, radirko, debel črn flumaster (debeline okoli 2mm), tanek črn flumaster (ponavadi označen s črko S),občasno tudi ravnilo, geotrikotnik, šestilo, po želji krivuljnike,...papir in paus papir dobite na tečaju, prav tako tudi delovno gradivo (navodila) za vsako temo posebej.


Cena tečaja je še vedno 100,00 evrov.

 

Če vas kakšen od ponujenih tečajev zanima, sem vam za prijave in dodatne informacije na voljo na tel.št. 031 285 386, preko mejla info@idrijalace.org ali osebno, v prodajni galeriji na Krakovski ulici 22 v Ljubljani, vsak teden od ponedeljka do petka med 16. in 19.uro (razen v času od 18. do 21.9., ko bo prodajna galerija zaprta zaradi moje službene odsotnosti).

 


Vse pravice pridržane Tina Koder & Infotronika 2008-2023