Vabljeni k vpisu v jesenske tečaje klekljanja in risanja vzorcev

Ljubljana, 06.09.2016


Aktualne podrobnosti o delavnicah v letu 2022 so objavljene na povezavi Vpis v jesenski tečaj risanja 2022

  • jesenski utrinek iz prodajne galerije

Z jesenjo spet pričenjamo s tečaji klekljanja in risanja v moji prodajni galeriji na Krakovski ulici 22 v Ljubljani – tokrat malce bolj zgodaj kot običajno, v tednu od 26. do 30. septembra.

Tečaji bodo 15-urni, kar pomeni 10 srečanj po uro in pol, enkrat tedensko v popoldansko-večernem času. Termin se dokončno določi naknadno, v dogovoru z vsemi udeleženci posameznega tečaja. Skupine so zelo majhne, max.4 osebe, zato je učenje intenzivno in vsako uro res dobro izkoristimo.


Začetni tečaj klekljanja 

  • Utrinek z nadaljevalnega tečaja

Na začetnem tečaju se bomo naučili osnov klekljanja idrijske čipke - od navijanja sukanca na kleklje, preko klekljanja kitice do tehnike ozkega oz. idrijskega risa, s katero bomo ustvarjali čipke z jesenskimi in božično-novoletnimi motivi (knjižne kazalke, uhane, prtičke). Tečaj je namenjen tako tistim, ki se s klekljanjem srečujete prvič, kot tudi tistim, ki ste morda v otroštvu že klekljali pa bi radi to znanje ponovno obudili. Klekljarski pribor lahko prinesete s sabo, možna pa je tudi izposoja.
Cena tečaja je 85,00 evrov.

 

Nadaljevalni tečaj klekljanja

Nadaljevalni tečaj je namenjen tistim, ki že obvladate nekatere klekljarske tehnike in bi radi svoje znanje nadgradili z novimi, kot so npr.široki ris-rogljički, sukani ris, polpremet, polnitve iz kitic, ribice, vogali v raznih tehnikah, rožice,...Nadaljevalna skupina je primerna za udeležence/ke z različnimi stopnjami klekljarskega predznanja, saj vam lahko zaradi majhne skupine program dela individualno prilagodim. Tudi na nadaljevalni stopnji vam je na voljo pester izbor mojih avtorskih vzorčkov za nakit in druge uporabne izdelke – tudi kakšno božično-novoletno darilce lahko nastane, saj bodo prazniki kmalu tu.
Cena tečaja je 85,00 evrov.

 

Tečaj risanja vzorcev za čipko

  • risanje vzorca

To jesen se ponovno (že tretjič) začenja tudi priljubljen tečaj risanja vzorcev za čipko. Ta program je zdaj uspešno zaključilo že kar nekaj tečajnic (in en tečajnik), nastalo je veliko lepih avtorskih vzorcev in čipkastih izdelkov. Vzdušje na tečajih je vedno prijetno in ustvarjalno, dosedanji odzivi udeležencev pa zelo dobri. Veseli me, da mnogi tudi po zaključku tečaja nadaljujejo z risanjem.
Rišemo ročno, naučimo se osnovne tehnike risanja in z njo ustvarjamo vzorce na različne teme: enostavne čipkaste strukture, raporte, motivne čipke, barvasto čipko, 3d čipko,... Zaželeno je, da vsaj nekaj čipk tudi izdelamo, saj na ta način najbolje preizkusimo kakovost vzorca. Za udeležbo na tečaju je zato potrebno vsaj osnovno znanje klekljanja.
Cena tečaja je 100,00 evrov.

 

Če vas kakšen od ponujenih tečajev zanima, sem vam za prijave in dodatne informacije na voljo na tel.št.031 285 386 , preko mejla info@idrijalace.org ali osebno v prodajni galeriji na Krakovski ulici 22 v Ljubljani, vsak teden od ponedeljka do petka med 16. in 19.uro.

 


Vse pravice pridržane Tina Koder & Infotronika 2008-2024