Začetek jesenskih tečajev klekljanja

Ljubljana, 24. september 2015


Aktualne podrobnosti o delavnicah v letu 2022 so objavljene na povezavi Vpis v jesenski tečaj risanja 2022

Z oktobrom se v prodajni galeriji na Krakovski ulici 22 v Ljubljani spet začenja sezona klekljarskih tečajev na različnih stropnjah in sicer:

15-urni Začetni tečaj klekljanja

  • Vzorec klekljanje zacetni tečaj

Namenjen je tistim, ki še nikoli niste klekljali pa bi se želeli naučiti osnovne tehnike idrijske čipke - ozkega/idrijskega risa. Začnemo čisto od začetka (z navijanjem sukanca, vezanjem parov,...) po zaključku pa boste že samostojno klekljali. Klekljali bomo po mojih avtorskih vzorcih, posebej namenjenih začetnemu učenju klekljanja. Možna je tudi izposoja klekljarskega pribora. 

Srečevali se bomo 1x tedensko, po uro in pol.

Pričetek tečaja: sreda 7.10., v popoldanskem času (ura po dogovoru)

15-urni Nadaljevalni tečaj klekljanja

  • Tečaj klekljanja jesen 2015

Za vse, ki že obvladate ozki/idrijski ris in bi radi svoje znanje nadgradili z novimi tehnikami kot so vogali v risu. sukani ris, polpremet, razne polnitve iz kitic,...Na tečaju bomo klekljali po mojih avtorskih vzorcih, ki so posebej prilagojeni potrebam tečaja in osvajanju določenih tehnik.

Srečevali se bomo 1x tedensko, po uro in pol.

Pričetek tečaja: ponedeljek, 5.10. ob 16.30

NOVOST: 15-urni Tečaj risanja vzorcev za čipko

  • Tečaj risanja vzorcev za klekljanje

Tečaj je namenjen tistim, ki že imate neko klekljarsko predznanje (lahko tudi samo osnovno) in bi želeli biti pri svojem klekljanju bolj ustvarjalni ter svoje lastne ideje udejanjati v čipki. Preko različnih vaj, zasnovanih posebej za potrebe tečaja, boste spoznali postopek in zakonitosti risanja kakovostnih vzorcev za čipko

Srečevali se bomo 1x tedensko, po uro in pol.

Tečaji potekajo v zelo majhnih skupinah (do 4 osebe na tečaj), zato se mesta običajno hitro zapolnijo. V primeru velikega zanimanja za določen tečaj lahko razpišem tudi dodatni termin. Enotna cena vseh tečajev je 85,00 evrov.

Konec oktobra se bo pričela tudi krajša, 10-urna BOŽIČNO-NOVOLETNA klekljarska delavnica, na kateri bo posebna pozornost namenjena ustvarjanju izvirnih darilc z idrijsko čipko. Več o tem izveste v kratkem...

Za več informacij o tečajih in prijave me lahko pokličete na telefonsko številko 031 285 386, mi pišete na mejl info@idrijalace.org ali me osebno obiščete v prodajni galeriji na Krakovski ulici.

 


Vse pravice pridržane Tina Koder & Infotronika 2008-2024