Projekt Zodiac ali idrijska čipka v Hong Kongu in na Indiegogo

LJubljana, 4.10.2016

  • Lace Dragon bracelet

Podjetje Aoku 3D iz Hong Konga se primarno ukvarja z oblikovanjem in prodajo 3d tiskanega nakita, svojo ponudbo pa so želeli dopolniti še z izdelki izbranih oblikovalcev z vsega sveta, ki svoj nakit izdelujemo z uporabo tradicionalnih rokodelskih tehnik. K sodelovanju so povabili tudi mene, saj jih je pritegnila moja uporaba klekljane čipke v povezavi s sodobno oblikovanim nakitom.

  • Lace Rooster brooch

V začetku tega leta je z njihove strani prišla nova pobuda za projektno sodelovanje - skupina oblikovalcev naj bi ustvarila kolekcijo nakita z motivi kitajskega zodiaka. Navdih za oblikovanje smo poiskali v seriji živopisanih, ekspresivnih del letos preminulega vietnamskega slikarja Nguyen Tu Nghiem-a. Nastala je kolekcija nakita, ki združije 3d tisk z ročno izdelavo, vzhod z zahodom in sodobno tehnologijo s tradicijo.

  • Lace Snake bracelet

Sama sem v kolekcijo prispevala tri izdelke: priponko z motivom petelina in zapestnico z motivom kače, v sodelovanju z oblikovalko srebrnega filigrana Biljano Klekačkosko pa še zapestnico z motivom zmaja. 

Pred dnevi je projekt Zodiac začel kampanijo na "crowdfounding" portalu Indiegogo, s katero želi podjetje Aoku3D kolekcijo predstaviti čim širšemu krogu potencialnih strank. Ob tej priložnosti je nastal tudi spodnji video.

V začetku novembra z možem potujeva v Hong Kong, kjer se bom na povabilo podjetja Aoku 3D udeležila dogodka Zodiac Morphosis@Loft22, ki bo združeval serijo predavanj uveljavljenih oblikovalcev s področja 3d tiska in prodajno razstavo izdelkov. Na dogodku bom predstavila svoje delo in izbor svojih izdelkov. Več o tem pa seveda po vrnitvi...

Povezava:

Indiegogo - Zodiac Jewelry by 3D Technology

 


Vse pravice pridržane Tina Koder & Infotronika 2008-2024