Čipka za 16.kongres združenja OIDFA v Adelaidi

Ljubljana, 24. marec 2014

Med 18. in 20. julijem letos bo v avstralski Adelaidi potekal 16. bienalni kongres Mednarodne organizacije za klekljano in šivano čipko - OIDFA.

  • čipka Adelaida

Članica tega združenja je tudi Slovenija, za katero bo letošnja predstavitev še posebej pomembna, saj naslednji kongres (leta 2016) gostimo pri nas - v Ljubljani, Idriji in po drugih slovenskih čipkarskih središčih.

Slovenska sekcija združenja OIDFA (katere članica sem tudi sama) se je zato odločila na kongresu v Adelaidi predstaviti bogastvo tehnik in vzorcev idrijske (slovenske) čipke. Na priložnostni razstavi bo tako moč videti čipke v vseh tehnikah, ki so se ali se še izdelujejo pri nas - od kitice, preko različnih vrst risa do zahtevnejših tulp in tulpnih listov, slinc, motivnih in pečnih čipk pa tudi starejših čipkarskih tehnik kot npr.možgani, smrekce itd.

Sama sem prispevala čipko v tehniki polpremeta. Sklekljala sem jo po lastnem vzorcu, izrisanem posebej za to priložnost - ogledate si jo lahko na fotografiji.

Po vsem videnem verjamem, da se bo Slovenija v Adelaidi lepo predstavila, kar bo najboljše povabilo na "naš" kongres leta 2016.


Vse pravice pridržane Tina Koder & Infotronika 2008-2024