Kolekcija poročnega nakita "Rococo"

Idrija-Ljubljana, 15.julij 2012

Tokrat vam podrobneje predstavljam svojo novo kolekcijo nakita, ki je še vse poletje na ogled v razstavišču Nikolaja Pirnata na idrijskem gradu Gewerkenegg, kot del osrednje razstave 31.Festivala idrijske čipke z naslovom "Nit ustvarja nakit".

Navdih za nekoliko drugačen poročni nakit sem našla v obdobju rokokoja, izjemno dekorativnega, nežnega in igrivega umetnostnega sloga. Izhajala sem predvsem iz ženskih portretov, pri katerih sta me pritegnili dve podrobnosti na oblačilih: dodelano cvetlično okrasje in razkošje najrazličnejših pentelj in pentljic. Cvetju in pentljam kot glavnima motivoma kolekcije sem dodala še motiv belih golobčkov - starega, nekoliko sladkobnega simbola zaljubljencev. Tudi med cvetlicami sem izbrala tiste, ki se tradicionalno navezujejo na ljubezenska čustva in poroko - vrtnice, nageljčki, spominčice, potonike, šmarnice.

Kolekcija obsega dve ogrlici, ki se nosita tik ob vratu v slogu rokokojske "collier", dva para uhanov, veliko pentljo-priponko, lasni okras in manjšo priponko, namenjeno ženinu. Na razstavi je predstavljena tudi čipkasta podvezica. Kolekcija je izdelana v kombinaciji svilenega, bombažnega in lanenega sukanca z dodanimi perlicami, kamenčki in kristalčki Swarowski.

Vsi kosi nakita iz kolekcije se izdelujejo po naročilu in v dogovoru s stranko, možne so tudi različne barvne kombinacije.

 

 

Vse pravice pridržane Tina Koder & Infotronika 2008-2024