Mediji o meni

Na tej strani je nekaj izbranih prispevkov iz domevnejših medijev, ki so bili objavljeni v zadnjih nekaj letih in so povezani z mojim ustvarjanjem.

Predstavitev avtorske idrijske čipke Tine Koder Grajzar tajvanskim bralcem

  • Predstavitev avtorske idrijske čipke Tine Koder Grajzar tajvanskim bralcem

Tajvan, 24. julij 2013

Lanske jeseni me je v moji prodajni galeriji obiskala tajvanska novinarka Stacy Chen, ki je pripravljala knjigo o Sloveniji in Hrvaški. Knjiga naj bi bila namenjena tajvanskim bralcem, ki jih zanima obisk teh dveh - njim daljnih - držav.

več o tem...

Gostovanje v nočnem programu Radia Slovenija 1

  • Nočni program Radia Slovenija 1

Ljubljana, 2. junij 2013

V nedeljo 2.junija sem bila med polnočjo in prvo uro zjutraj gostja nočnega programa Radia Slovenija 1. Z mojo gostiteljico, gospo Heleno Urbanija, sva kramljali o mojem delu, o (avtorski) idrijski čipki, na kratko sva predstavili monografijo Z nitjo pisana zgodovina in poslušalce povabili na letošnji Festival idrijske čipke, ki se hitro bliža...

več o tem...

Tina Koder Grajzar - gostja oddaje RTV SLO „Prava ideja”

  • Prava ideja s Tino Koder Grajzar

Ljubljana, 14.februar 2013

Na valentinov četretek, 14.2.2013 ob pol desetih zvečer, sem kot gostja nastopila v poslovni oddaji Prava ideja na TVSLO 1. V pogovoru z urednico in voditeljico oddaje, gospo Edito Cetinski Malnar, sem na kratko predstavila svoje delovanje, svoje začetke in načrte za prihodnost.

več o tem...

Tradicionalno sreča moderno, članek na portalu MMC RTV SLO

  • Tinine čipke, kot darilo

Ljubljana, 14.februar 2013

Kot gostja oddaje Prava ideja sem dala tudi intervjuju za spletni portal MMC RTVSLO. Pogovor z naslovom "Ko tradicionalno sreča moderno - Tinina čipka pogosto protokolarno darilo" je bil objavljen na dan predvajanja oddaje, 14.2.2013. V članku si lahko preberete o mojem delu in zanimivimi izdelki, ki so lahko tudi izvirno protokularno darilo.

več o tem...

Pošta počastila festival z žigom, znamko in ovitek prvega dne z motivom Tinine čipke

Idrija, 16.junij 2012

Letos sta Pošta Slovenije in Filatelistično društvo Idrija počastila 31. Festival idrijske čipke z znamko, žigom in ovitkom z motivom Tinine čipke.

Več o tem ...

V oddaji RTV SLO Moja Slovenija nas je Tina povabila na Festival Idrijske čipke 2012

Ljubljana, 19. Maj 2012

V oddaji Moja Slovenija nas je Tina Koder Grajzar prijazno povabila na ogled Festivala idrijske čipke 2012, ki bo letos potekal od 15.-17.junija.

Več o tem ...

RTV Slovenija,13. september 2011

Modni spektakel idrijske čipke in Tinini kreaciji tudi v Bleščici - RTV SLO

Bleščica, osrednja slovenska oddaja o modi, ki jo vodi Lorella Flego, je v svoji septembrski izdaji objavila tudi prispevek o prireditvi Modni spektakel idrijske čipke. V njem si lahko ogledate nekaj utrinkov z modne revije in izjave nekaterih sodelujočih oblikovalcev, med njimi tudi Tinino. Lepo sta predstavljeni tudi njeni dve kreaciji.

preberite več o tem.

Ljubljana, 15.04.2010

Tinine čipke v Žurnal24

Čeprav je že nekaj dni od objave članka v četrtkovem Žurnalu24 z dne 8. april 2010, si lahko preberete o članku...

preberite več o tem.

Ljubljana, 09.01.2010

Tinini klekljarski čudeži v Slovenskih novicah

  • Oblačilo s čipko - Kreacija voda

Avtorska idrijska čipka je dokaz, da se tudi narodno izročilo spreminja, da živi - Sklekljati se da vse, od muhe do slona …


preberite si več o članku...

Vse pravice pridržane Tina Koder & Infotronika 2008-2024