Začetek pomladnih tečajev klekljanja 2016

Sredi februarja, v tednu od 15. do 19.2., spet pričenjamo s tečaji klekljanja in risanja v moji prodajni galeriji na Krakovski ulici 22 v Ljubljani.

  • Tečaj klekljanja zajček v delu

Tečaji bodo kot običajno 15-urni, kar pomeni 10 srečanj po uro in pol, enkrat tedensko v popoldansko-večernem času. Točen termin se določi naknadno, v dogovoru z udeleženci posameznega tečaja. Skupine tečajnikov so zelo majhne, max.4 osebe, zato je učenje intenzivno in vsako uro res dobro izkoristimo.


Začetni tečaj klekljanja

  • zajcek dekoracija 2

Na začetnem tečaju se bomo naučili osnov klekljanja idrijske čipke - od navijanja sukanca na kleklje in vezanja parov do tehnike ozkega oz. idrijskega risa, s katero bomo ustvarjali čipke s pomladnimi motivi (pa tudi kakšen kos nakita se bo že znašel vmes...). Tečaj je namenjen tako tistim, ki se s klekljanjem srečujete prvič, kot tudi tistim, ki ste morda klekljali v otroštvu pa bi radi to znanje ponovno obudili. Možna je tudi brezplačna izposoja klekljarskega pribora. Cena tečaja je 85,00 evrov.

Nadaljevalni tečaj kleklanja

  • Začetni tečaj klekljanja vzorec pirhi 2 2

Nadaljevalni tečaj je namenjen tistim, ki že obvladate nekatere klekljarske tehnike in bi radi svoje znanje nadgradili z novimi, kot npr.široki ris-rogljički, sukani ris, polpremet, polnitve iz kitic, ribice, vogali v raznih tehnikah...Nadaljevalna skupina je primerna za klekljarice in klekljarje z zelo različnimi stopnjami predznanja, saj se lahko zaradi majhne skupine prilagodim vsakemu posebej. Cena tečaja je 85,00 evrov.

Tečaj risanja vzorcev za čipko

  • Tečaj klekljanja

Za Tečaj risanja vzorcev za čipko je že jeseni vladalo veliko zanimanje in tudi za pomladni tečaj imam že kar nekaj prijav, saj tovrstnih izobraževanj v Sloveniji očitno primanjkuje.

Vzorce rišemo ročno, naučimo se osnovne tehnike risanja in z njo ustvarjamo vzorce za različne klekljarske tehnike, raportirane vzorce, motivne čipke, različne barvne kombinacije itd. Za udeležbo na tečaju je potrebno vsaj osnovno znanje klekljanja.Cena tečaja je 100,00 evrov, možno je tudi plačilo v dveh obrokih.

Če vas kakšen od ponujenih tečajev zanima, sem vam za prijave in dodatne informacije na voljo na tel.št. 031 285 386, preko mejla info@idrijalace.org ali osebno v prodajni galeriji na Krakovski ulici 22 v Ljubljani, vsak teden od ponedeljka do petka med 15. in 18.uro.

V pripravi je tudi krajša pomladno-velikonočna delavnica, ki bo potekala marca.

Lepo vabljeni k vpisu, veselim se letošnjih klekljarskih druženj na prehodu iz zime v pomlad!

 


Vse pravice pridržane Tina Koder & Infotronika 2008-2024