Predstavitev knjige Povodni mož iz reke Ljubljanice ter solata, ribe in nekaj čipk

V četrtek 23.6. ob 17h ste lepo vabljeni na predstavitev knjige, ki se bo zgodila v prostorih studia tipoRenesansa, Breg 22 v Ljubljani.

  • Čipka Povodni mož iz reke Ljubljanice ter solata, ribe in nekaj čipk

Pisatelj Robert Šabec je na zanimiv način združil Valvasorjeve zapise o povodnem možu s čolnarjenjem po reki Ljubljanici in z zvokom klekeljnov, ki je pred nekaj stoletji odmeval v Krakovem.

Prav v Krakovem domuje tudi moja prodajna galerija in ker je Robert (sicer Idrijčan) tudi njen sosed, sva se kmalu dogovorila za sodelovanje. Oblikovanje knjige je prevzela priznana slovenska oblikovalka Maja Licul, ki deluje v okviru zavoda tipoRenesansa, kjer so knjigo tudi natisnili - tudi oni so (skoraj) krakovčani, saj domujejo le nekaj korakov stran, v prostorih Zoisove palače. Prav tam, kjer je nekoč cesarica Marija Terezija ustanovila čipkarsko šolo...

Knjigo krasijo ilustracije iz idrijske čipke, ki sem jih posebej za ta projekt zasnovala v sodelovanju z Majo. Po predstavitvi knjige v prostorih tipoRenesanse se bomo zato sprehodili še do moje prodajne galerije avtorske idrijske čipke, kjer si boste lahko te čipke ogledali.

Prijava na dogodek na FB strani

Vabilo na dogodek

 

 


Vse pravice pridržane Tina Koder & Infotronika 2008-2024